Cirurgia i implants

QUE SÓN ELS IMPLANTS

Els implants dentals són fixacions de titani que es col·loquen a l’os maxil·lar i fan la funció de l’arrel de la dent en aquelles peces que s’han deteriorat o estan absents, perquè d’aquesta manera vostè pugui recuperar les dents perdudes, d’una manera molt senzilla. Un cop col·locats els implants en l’os es podran posar diferents tipus de pròtesis sobre ells depenent de diferents circumstàncies, tant si es tracta d’una dent com d’una dentadura completa.

IMPLANT UNITARI

L’implant unitari és l’opció més conservadora per reposar una peça perduda. L’implant substitueix l’arrel dentària i sobre ell es fixa una corona de metall ceràmica.

PONTS

En cas de diverses absències dentàries, poden posar-se alguns implants i sobre ells ponts amb diverses corones.

SOBREDENTADURA

Dentadura removible que l’inserir-la en boca queda fixada gràcies a uns ancoratges que es col·loquen sobre els implants, permetent una masticació segura i una fàcil higiene per al pacient. Es necessiten des de 2 a 6 implants segons el cas.

PRÒTESI HÍBRIDA

És una pròtesi fixa que es reté sobre 6 implants. Al contrari que la pròtesi fixa amb ponts de metall-ceràmica, la híbrida és de metall-resina, aconseguint una pròtesi fixa més econòmica i lleugera amb un alt acabat estètic.

PRÒTESI FIXA IMPLANTOSOPORTADA

Amb 6 o 8 implants es pot rehabilitar una arcada completa mitjançant ponts de metall-ceràmica, recuperant completament la funció amb el material més resistent i més semblant a una dent natural, i que sens dubte li proporcionarà la millor estètica.

Quan els implants dentals poden estar indicats i ser una solució per a mi?

Els implants dentals poden estar indicats, en els casos de pèrdua o falta d’una dent, o diverses dents. Recordem que un gran avantatge dels implants és que podem reposar dents perdudes o absents sense haver de fer malbé les dents adjacents, és a dir, no cal alterar les dents veïns.

La substitució de dents i queixals perduts amb implants osteointegrats permet recuperar de forma fixa i còmoda totes les seves funcions (masticació fonació, estètica, estabilització de queixals veïnes i antagonistes, conservació de l’os de la zona, etc.) i tot això sense necessitat de donar-nos suport a les dents veïns, com farien una pròtesi removible o un pont tradicional.

Podré mastegar amb la mateixa força i pressió que amb dents naturals?

Sí. Després d’un breu període d’adaptació, la capacitat de mastegar és comparable a la de les dents naturals.

Quins són els avantatges dels implants dentals enfront de pròtesis dentals o ponts?

  • Millora de l’aspecte: Quan es perden les dents ha una reabsorció de l’os que envolta les arrels. Això produeix una pèrdua de volum, un enfonsament de la zona maxil·lar i una sensació d’envelliment de la cara. Els implants dentals poden aturar aquest procés ja que tenen la capacitat de mantenir l’os al seu voltant.
  • Conservació de dent naturals: Amb les pràctiques tradicionals, cal tallar les dues dents adjacents a la dent perduda per col·locar un pont. Els implants dentals sovint eliminen la necessitat de modificar dents sanes.
  • Solució permanent: No hi ha peces soltes de les que preocupar-se. L’implant és estable i còmode. No es requereixen ajustaments després de la instal·lació, encara que si controls.

Afecta el tabac al procés de col·locació d’implants dentals?

Els efectes negatius del tabac en relació amb els implants són:

  • Disminució de l’aportació sanguínia a l’os i la geniva.
  • Retard de la cicatrització.
  • Facilita l’aparició d’infeccions a la zona operada.

Com he de cuidar els implants?

Ha de cuidar i revisar les seves noves dents regularment, igual que ho faria amb les seves dents naturals. Raspalli i utilitzi fil dental segons les recomanacions del dentista o higienista dental. Visita al seu dentista cada sis mesos o amb més freqüència si així es recomana.

Existeix la possibilitat de rebuig a un implant dental?

Per evitar fracassos és importantíssim fer una bona exploració i un bon diagnòstic. D’aquesta manera és difícil tenir complicacions.

No hi ha cap cas descrit d’al·lèrgia al titani, de manera que no pot existir un rebuig pròpiament dit.

Sí que pot ocórrer que un implant no s’integri amb la suficient força com per resistir la masticació. En EURODENT tenim un percentatge d’èxit del 99%. En qualsevol cas, si un implant no s’integra, se substitueix per un altre sense cap tipus de cost.

Com es col·loquen els implants dentals?

S’ha de realitzar una petita intervenció seguint unes estrictes pautes d’esterilitat. Separant lleugerament la geniva es realitza la preparació necessària en l’os per allotjar l’implant autorroscants.

No hi ha molèsties durant el tractament, ja que es realitza sota anestèsia local. El postoperatori sol ser bastant tranquil.

Què és una elevació de si maxil·lar en la col·locació d’implants?

El si maxil·lar és una cavitat buida localitzada al maxil·lar superior, prop de les arrels dels molars i premolars superiors. De vegades, no tenim prou os en aquesta zona. La solució és elevar la membrana que recobreix l’interior del si i omplir part de la cavitat sinusal amb os. Això ens permet la col·locació de l’implant a la zona d’os regenerat.

En Eurodent estem convençuts que el millor tractament que un pacient es pot fer, és aquell que pot pagar.

Per aquesta raó ajudem als nostres pacients a transformar el pressupost d’un tractament, en un petit import mensual que la seva economia es pugui permetre.

Per a això, financem tots els nostres tractaments fins a 60 mesos, sense interessos per al pacient, podent disposar de l’import del pressupost de forma immediata.