Fòbia dental

EN QUÈ CONSISTEIX?

ODONTOFOBIA

En EURODENT som experts en el tractament del que comunament coneixem com a “por al dentista”, mitjançant tècniques i eines concebudes per pal·liar de forma eficient i gairebé definitiva aquesta patologia.

Tot i que no es parla d’ella, l’odontofobia és un dels principals motius pel qual els espanyols no acudeixen al dentista. Per a la majoria, anar al dentista és un moment incòmode per la qual cosa és important distingir entre ansietat i fòbia.

L’ansietat consisteix a sentir certa intranquil·litat i fins i tot una lleu por però no limita la vida de l’afectat. En canvi, la fòbia és una por irrefrenable que impedeix a l’afectat visitar al seu dentista durant llargs períodes de temps, el que pot generar fins i tot malalties periodontals i estomacals.

Aquesta patologia pot estar causada per l’ansietat relacionada amb algun procés traumàtic en la infància o sorgir després d’un procés d’angoixa generalitzat, del qual la persona no és conscient, ja que tampoc té perquè haver patit una mala experiència.

Aquests pacients solen pensar que els faran mal a la revisió, quan la realitat és que únicament serveix per fer un estudi de l’estat de la boca del pacient i evitar així futures malalties. Per als que pensen que tots els tractaments dentals fan mal, una bona notícia: la majoria d’ells ja es realitzen amb anestèsia, el clàssic “dolor de dentista” ha anat desapareixent i les agulles són més fines i petites, gairebé indolores.

Injecció sense dolor

Sistema d’anestèsia indolora

CALAJECT ™ és un sistema innovador que apliquem en Eurodent i que ajuda a administrar injeccions indolores de forma virtual. El secret és una administració intel·ligent i suau de la solució analgèsica local. El sistema controla la velocitat del flux establert en cada programa.

En estar controlat el flux de l’anestèsia s’evita el dolor, generalment provocat per la velocitat del flux en la injecció i la posterior inflor del teixit. D’aquesta manera, fins i tot les injeccions palatines poden administrar sense molèstia o dolor.

SEDACIÓ CONSCIENT AMB ÒXID NITRÓS

La sedació conscient és una tècnica que barreja l’òxid nitrós i l’oxigen i que apliquem amb èxit des de fa temps en Eurodent.

Què és l’òxid nitrós? És un gas anestèsic, amb gust lleugerament endolcit, que no és inflamable ni tòxic; conegut com a gas del riure o aire feliç.

Com funciona la tècnica de la sedació conscient? El pacient en inhalar la barreja d’òxid nitrós amb l’oxigen passa a un estat de relaxació, romanent conscient durant tot el tractament i seguint les instruccions del metge en tot moment, sense sentir ansietat o por en cap moment.

Durant tot el temps que dura la consulta utilitzant aquesta tècnica el pacient estarà relaxat i tranquil produint-se així una situació agradable i placentera, que ajudarà en tot moment també al doctor a realitzar el tractament de forma segura i ràpida.

La sedació conscient es torna més necessària en els pacients d’odontopediatria, ja que l’odontologia en nens en ocasions és complicada, no sempre són capaços de seguir les instruccions i cooperar amb el doctor per por que els facin mal. Es pot utilitzar en nens a partir de quatre anys i d’aquesta manera tenir una experiència en el dentista la més positiva possible.

Una altra especialitat on utilitzem aquesta tècnica és en implantologia, ja que les cirurgies d’implants solen ser llargues i el pacient pot arribar a cansar-se de la mateixa postura i sentir molèsties. Així amb la sedació el pacient estarà relaxat i tranquil durant tot el tractament.

Així doncs, la sedació conscient amb òxid nitrós és una tècnica innovadora, altament segura i amb resultats molt beneficiosos per al pacient i per a la seva recuperació després del tractament, resultant un mètode segur, còmode i molt eficaç.

En Eurodent Clínica Dental portem temps aplicant aquesta tècnica en nens i adults amb gran èxit i acceptació per part de tots els pacients que l’han fet servir.
Estem sempre a l’avantguarda en tots els tractaments i el nostre equip de professionals altament qualificats per oferir el millor servei als nostres pacients, convertint la seva visita en una experiència molt agradable i plaent.