Periodòncia

PERIODÒNCIA

La periodòncia és l’especialitat de l’odontologia que tracta les malalties periodontals. En eurodent comptem amb especialistes en aquest camp de les malalties periodontals, que no són altra cosa que infeccions que causen dany en els teixits que recobreixen les dents, el que coneixem com el periodonci (os i geniva).
Les malalties periodontals més freqüents són la gingivitis i la periodontitis. La gingivitis és la inflamació de les genives a causa de l’acumulació de la tosca entre dent i geniva provocant la inflamació de les mateixes i el sagnat.

Si la malaltia no s’agafa a temps i la infecció segueix la seva evolució pot derivar en una periodontitis. En aquesta fase les genives es retreuen i formen bosses que es poden infectar. Aquest tipus de lesió pot danyar l’os que suporta la dent i afavorir la seva pèrdua.

El tractament de les malalties periodontals varia en funció de la gravetat, en els seus inicis amb una neteja o curetatge pot ser solucionat encara que en casos més avançats és necessària la cirurgia.
Atenent a la gravetat de la infecció i de la quantitat d’os perdut, els dentistes classifiquen la periodontitis en lleu, moderada o greu. En aquests últims casos, la infecció ataca l’arrel de les dents, provocant la mobilitat o fins i tot la pèrdua de peces dentals.

Símptomes

Les malalties periodontals, normalment, són asimptomàtiques en els seus inicis: no fa mal, ni s’inflamen les genives. Però si no es té una bona higiene dental mostrarà els seus símptomes de seguida. El signes més habituals són:

 • Halitosi o mal gust de boca de forma constant.
 • Inflamació o enrogiment de les genives.
 • Sensibilitat o sagnat de la zona.
 • Dolor o molèsties al mastegar.
 • Moviment de dents al tacte.
 • Hipersensibilitat dental.
 • Genives retretes o separades de les dents, quan la infecció avança.

En què consisteixen els tractaments periodontals?

Quan un cas de malaltia periodontal es detecta en la fase de gingivitis, és molt més fàcil tractar-lo.

 • Estudi periodontal: l’odontòleg farà una valoració del teu cas basant-se en radiografies i una exploració a fons de les teves genives, les dades quedaran reflectits en un periodontograma
 • Tractament periodontal: consta de dues fases. Primer, s’efectua una neteja bucal en profunditat, per eliminar la placa i els dipòsits de tosca de les dents i la línia de la geniva.
  Després, es realitzen els anomenats curetatges (raspats i allisats radiculars). Amb un instrument anomenat cureta s’eliminen les colònies bacterianes de les bosses periodontals. Com que és un tractament més invasiu, generalment es realitza amb anestèsia local en dues sessions d’uns 30 a 45 minuts.
 • Revisions i manteniment: la periodontitis és crònica, de manera que hauràs de fer un seguiment continuat a la clínica. Al voltant d’un mes després del tractament hauràs de tornar perquè comprovi si el tractament ha estat eficaç.

En Eurodent estem convençuts que el millor tractament que un pacient es pot fer, és aquell que pot pagar.

Per aquesta raó ajudem als nostres pacients a transformar el pressupost d’un tractament, en un petit import mensual que la seva economia es pugui permetre.

Per a això, financem tots els nostres tractaments fins a 60 mesos, sense interessos per al pacient, podent disposar de l’import del pressupost de forma immediata.